Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростна кутия на 156 1.9 жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скоростна кутия на 156 1.9 жтд

Проблем със скоростна кутия на 156 1.9 жтд.не включва първа предавка.Само след като включа на втора,тогава влиза на първа.Моля за съдействие!

Най-вероятно е от синхронизаторът.Той е общ за 1 и 2ра.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      От поста ти оставам с впечатление, че хабер си нямаш от ск. кутии и само подвеждаш човека с глупости.
      Това което си мислиш че е синхрон всъщност се нарича муфа.
      На жтд-тата слагат големите кутии, които са доста здравички и техните синхрони са трикомпонентни.Тези кутии много рядко създават проблеми. Трябва да останат без масло за да се скапе нещо по тях.
      Като за начало колегата с проблема нека си провери първо нивото на маслото в скоростите. Пръчката се намира на капака на диференциала.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Не съм експерт.Такъв съм в друга област,но съм "виждал" някоя и друга скоростна кутия от вътре.Щом се марича муфа,така да е.А ако няма масло,не трябва ли да се включват тежко и другите предавки?
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          аз знам ,че за първа предавка няма синхронизатор.

Comment

Първоначално публикувано от b.o.m Покажи съобщение
            аз знам ,че за първа предавка няма синхронизатор.
            Да ама си има просто колегата е убъркал, защото муфата е обща а синхроните са отделни
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Да ама си има просто колегата е убъркал, защото муфата е обща а синхроните са отделни
              В крайна сметка някой ще каже ли конкретно мнение.Какъв е проблема и какво да правя.

Comment

по принцип при проблем с скоростите може ли маслото да е проблема. смисъл ако не се включват добре или нещо не ангажиращо?

Comment

В крайна сметка някой ще каже ли конкретно мнение.Какъв е проблема и какво да правя.
                  Ми проблема ти е в кутията бре! Дали е синхрон или муфа може баба ванга да ти каже докато кутията е в колата (опа тя почина лека и пръст), начи ше трябва на карти да ти гледаме
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Бобо ти каза - първо трябва да се свали кутията и да се разглоби, за да се види положението вътре.
                    Като за начало си виж нивото на масло, както са те посъветвали
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                      Бобо ти каза - първо трябва да се свали кутията и да се разглоби, за да се види положението вътре.
                      Като за начало си виж нивото на масло, както са те посъветвали
                      Имаш ли представа колко ще ме одрусат за сваляне и качване и евентоално за муфа или там какво то и да е....

Comment

Имаш ли представа колко ще ме одрусат за сваляне и качване и евентоално за муфа или там какво то и да е....
                        Провери ли маслото?
                        Не знам колко ще ти струва, питай Бобо или в някой сервиз.
                        А относно муфата ... защо трябва да е тя или да не е?
                        Ако случайно твоята кутия е станала на дреп, по-добрият вариант е да си вземеш 2-ра употреба, ще те одрусат по-малко
                        sigpic

Comment

ето това беше проблема.обграденото с черврния кръг.
                          Attached Files

Comment

Working...
                          X